TopON TOP-T72
Krótka recenzja
Wybrany w rankingu
13
Najlepsza ocena
baterie zewnętrzne (power bank)
10000 mAh i więcej - Ładowanie laptopów - Do tabletów - Z szybkim ładowaniem - Do iPhone'ów (iPhone) - Do telefonów (smartfonów)
Kup TopON TOP-T72
Dane techniczne TopON TOP-T72
Dane Yandex.Market
Charakterystyka ogólna | |
Pojemność | 18000 mAh (66,60 Wh) |
Jednoczesne ładowanie dwóch urządzeń | jest |
Ładowanie laptopów | jest |
Adapter samochodowy | jest |
Obsługa szybkiego ładowania | tak, Qualcomm Quick Charge 2.0 |
wejście | |
Złącze | okrągłe złącze |
Napięcie | 5, 13-20V |
obecny | 2,1 - 3 A |
Wynik | |
Złącza | USBx2, uniwersalne złącze |
Maksymalny prąd na USB 1 | 2 A |
Maksymalny prąd na USB 2 | 2.1 A |
Wsparcie | 12 V, 16,50 V, 19 V, 20 V, 24 V. |
Adapter micro USB | jest |
Bateria | |
Typ | Li-Ion |
Liczba cykli ładowania | 500 |
dodatkowo | |
Zabezpieczenie przed zwarciem | jest |
Ochrona przed przeładowaniem | jest |
ochrona przed przegrzaniem | jest |
Wskaźnik ładowania | jest |
Materiał korpusu | Plastikowy |
Wymiary | 78x174x21,5 mm |
Waga | 420 g |
Ekwipunek | Kabel USB - micro USB; 8 adapterów do laptopów; adapter samochodowy |
Dodatkowe informacje | dodatkowe wejście micro USB |
Opinie o TopON TOP-T72
Dane Yandex.Market
Zalety:
Główna funkcjonalność nie powodowała żadnych reklamacji, jest super!
Niedogodności:
Diabeł tkwi w szczegółach. Nie jest faktem, że inne urządzenie nie będzie miało takich wad. 1. Deklarowana wydajność 18 A * h (66,6 W * h) to kłamstwo, zmierzona pojemność ładowania wyniosła 13,7 A * h (50 W * h), zwrot przy zasilaniu laptopa, biorąc pod uwagę wydajność, jest oczywiście jeszcze mniej o 20-25% ... W związku z tym kupujący powinien wiedzieć, że całkowita ilość energii przy zasilaniu z laptopa wyniesie nie więcej niż 40 W * h. 2. Jeśli weźmiesz baterię w okolice wyświetlacza, wtedy etui mocno się ugnie, może pęknąć w plecaku. Biorąc pod uwagę, że urządzenie jest przeznaczone do użytku na zewnątrz, jest to niedopuszczalne. 3. Podczas ładowania tej baterii przez okrągły port, napięcie na obu USB = 5,75 V, co nie odpowiada specyfikacji USB i generalnie może prowadzić do uszkodzenia podłączonych urządzeń. Warto zauważyć, że instrukcja napisana drobnym drukiem zabrania jednoczesnego ładowania i uwalniania energii, ale niewiele osób to przeczyta. 4. Sam w sobie brak możliwości ładowania z urządzenia w trakcie ładowania jest wadą, gdyż w podróży trzeba się też zabrać do ładowania z wyjściem USB. 5. W zestawie z ładowaniem laptopa do okrągłego portu baterii nie ma żadnych adapterów. Co powinna zrobić osoba, która nie jest gotowa do lutowania czegoś do ładowania swojego buku? Kup kolejny zasilacz 19 V lub ładuj pół dnia przez USB. 6. Plastik (off!) Urządzenia śmierdzi bardzo silnie, wchodząc do pomieszczenia, w którym leży, uderza w nos. Może z czasem zniknie ... 7. Nie ma pomocy technicznej w przypadku pytań zadawanych pocztą elektroniczną. mail, po tygodniu brak odpowiedzi.
Komentarz:
13 kwietnia 2018 r., Moskwa
Zalety:
Pojemność, dostępność wyświetlaczy, szeroki zakres napięć wyjściowych dla laptopów. Można umieścić w kieszeni kurtki, wielkości dłoni. Wypróbowałem na 3 laptopach (DELL Samsung Asus) - wszystko okazało się ładowane z akumulatora! -Świetnie! Doskonale łączy się z innymi zewnętrznymi bateriami oraz rozprowadza i przyjmuje ładunek z hukiem.
Niedogodności:
Jak już wspomniano, telefon komórkowy pobiera 2,5 W z portu USB1, a nie 5 watów, jak przy konwencjonalnym ładowaniu. Drugi minus to brak ładowarki w zestawie, podobnie jak w laptopie trzeba samemu poszukać ładowania, akumulator zasilany jest na długi czas z wejścia micro USB. Laptop Dell ovsky ładuje się tylko wtedy, gdy jest włączony (choć możliwe, że całość jest w Likuxie na laptopie, nie wiem), te wsteczne, które testowałem we wszystkich stanach są naładowane). Ani jeden adapter dołączony do zestawu nie trafił do laptopa Della, w efekcie można go ładować z akumulatora, ale nie można było naładować akumulatora z sieci w obecności „natywnej” ładowarki Dell.
Komentarz:
Wrażenia generalnie znakomite, ładuje zarówno telefony, jak i co najważniejsze laptopy, do których bateria została faktycznie kupiona. Powyższe wady to raczej drobiazgi.
4 listopada 2017 r., Moskwa
Zalety:
Jakość urządzeń ładujących, a dokładnie różnych urządzeń
Niedogodności:
Dopóki go nie znalazłem, rozmiar nie jest na kieszonkę, ale ładuje jednocześnie laptopa i tablet, co rekompensuje wszystko)
Komentarz:
Stałem się tylko moim wybawcą! Kupiłem go przed wyjazdem i mam ich trzy tygodniowo i wcale tego nie żałowałem. To małe pudełeczko doskonale ładuje jednocześnie dwa telefony, laptopa czy tablet, cóż, w skrócie wystarczy ładowanie na wszystkie moje gadżety i nie odczuwam wiecznej paniki w poszukiwaniu punktów sprzedaży) Radzę każdemu kto uwielbia być w dotykać i kocha podróżować !!!
19 lutego 2018 r., Moskwa
Zalety:
Naprawdę duża pojemność, bardzo szybko ładujący się laptop, fajny wygląd
Niedogodności:
Nie znalazłem
Komentarz:
5 października 2017 r., Moskwa
Zalety:
Wielofunkcyjny, z wyświetlaczem, trwały, ładowany bezpośrednio w samochodzie.
Niedogodności:
Nie mieści się w małej damskiej torebce, raczej ciężkiej jak na dziewczynę
Komentarz:
Od dłuższego czasu wybrałem dla siebie przenośną ładowarkę. W pracy używam dwóch telefonów, laptopa, aparatu fotograficznego, a do tego ciągle jestem w drodze. Ten model bardzo pomaga mi i moim kolegom! Są tam wszystkie wtyczki, możesz ładować laptopa telefonem i co najfajniejsze, jest ładowanie zapalniczki! Bardzo polecam P.S. Jeśli masz dzieci, weź czarną. Kupiłem białą i już pierwszego dnia dziecko zrobiło kalya-malya markerem, teraz się nie ściera :) + Upuściłem, ale korpus nawet nie pękł. Cała dobroć i naładowane laptopy!
Zalety:
Doskonale trzyma ładunek, ładuje jednocześnie laptopa i telefon kilka razy wszystko jest przyzwoite
Niedogodności:
Oczywiście nie możesz włożyć go do kormana, ale jest to kompensowane przez wielkość ładunku.
Komentarz:
Zalety:
Bardzo szybko ładuje dowolne urządzenie.
Niedogodności:
Nie
Komentarz:
Bardzo podoba mi się ten model. Naładowanie trwa długo. Wspaniała rzecz. Radzę !!!
3 marca 2018 r., Moskwa
Zalety:
Informacyjny wyświetlacz, system szybkiego ładowania na jednym z wyjść, możliwość ładowania trzech gadżetów jednocześnie, wygląd, jakość wykonania
Komentarz:
5 paź 2017
Zalety:
Potężny, ładuje wiele gadżetów jednocześnie. Posiada funkcję szybkiego ładowania. Możesz naładować swojego ultrabooka.
Niedogodności:
Bez przewodu typu C.
Komentarz:
Dobry gadżet, kupiłam sobie i koleżance w prezencie.
6 października 2017 r., Moskwa
Zalety:
Dobra pojemność, wysoka wydajność, obsługa szybkiego ładowania, ładowanie wszelkich gadżetów, w tym laptopów, a nawet (!) Samochodu, jakość wykonania, matowe wykończenie.
Niedogodności:
Rozmiar dotyczy tylko torby, ale ze względu na taką pojemność trzeba to znosić.
Komentarz:
Nie spodziewałem się, że w naszych czasach są producenci, którzy nie przeceniają nominalnej pojemności puszek. Szacunek dla uczciwości i stałej jakości. Już drugie ładowanie od TopON i po raz drugi nie zawiodło. Gorąco polecam zakup.
24 stycznia 2018 r., Moskwa